zien & doen

Home/zien & doen
zien & doen2022-08-23T15:48:28+01:00

Zien & doen

Veel mensen die Heumen bezoeken, komen uiteraard voor de rijke natuur. De mogelijkheden voor een bijzondere wandeling of fietstocht zijn eindeloos. Maar er is nog zoveel meer te beleven in het veelzijdige gebied.

Zowel voor de allerkleinsten als voor mensen op leeftijd is Heumen een bruisende regio. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk uitstapje naar het Maisdoolhof of de binnenspeeltuin Pret inn? Meer culturele uitjes zijn bijvoorbeeld een bezoekje aan de imkerij, een heuse cruise of een tochtje langs de gezellige horecagelegenheden.

Bent u in de gemeente dan kunt u terecht bij Toeristisch Informatie Punt (TIP) Heumen, gevestigd in Buurderij de Lage Hof aan de Kasteelsestraat 5 in Overasselt, voor algemene toeristische informatie en routefolders.

OM TE ERVAREN

“Ervaren” is het sleutelwoord in Heumen. Even het verstand op nul zetten en genieten van alles wat de mooie omgeving je te bieden heeft. Weg uit de dagelijkse drukte en terugschakelen naar een lagere versnelling, waarin je al het moois om je heen veel bewuster beleeft.

Heumen is de ideale streek voor een dagtripje, weekend of vakantie met het gezin, je partner, een groep vrienden of de sportvereniging. Dankzij de vele mogelijkheden, zowel binnen als buiten, beleven jullie hier een onvergetelijke tijd.

Nieuws

Ontdek de schatkamers van de Heumense kunst

2 en 3 september 2023 (Toegang gratis*) In Gemeente Heumen wonen en werken kunstenaars van allerhande pluimage: makers van bronzen beelden  en schilderijen tot fotografie en hedendaags product ontwerp. Op 2 en 3 september a.s.

4Daagse 2023

Van 18 tot 21 juli vindt de 105e editie van de 4Daagse plaats. Al jarenlang is Heumen een doorkomstgemeente: op donderdag en vrijdag trekt het wandellegioen door onze vier dorpen. Op www.4daagse.nl vindt u alle

Kerstmarkten in Overasselt en Malden

Op zondag 11 december wordt op de Buurderij De Lage Hof in Overasselt traditiegetrouw weer een kerstmarkt georganiseerd, en wel van 13.00 tot 17.00 uur. Het sfeervol aangeklede buitenterrein staat vol met kraampjes met winterse