Onlangs werd de nieuwe wandelfolder “Wandelen zonder drempels” gepresenteerd. In de folder zijn zes wandelroutes “zonder drempels” opgenomen. Mooie routes door natuur en stad in het Rijk van Nijmegen om onze bijzondere regio te ontdekken, ook voor mensen met een beperking. De wandelroutes zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen, op ouderen en op mensen met een fysieke beperking. De routes variëren van 1,5 tot 7 kilometer en sommige zijn te koppelen, waardoor vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk wordt.

 

Download de folder Wandelen zonder Drempels Kijk ook eens op website van Zorgeloos op vakantie voor Rolstoelvriendelijke vakantie in het Rijk van Nijmegen (visitnijmegen.com)

De mini-map wordt verspreid via de lokale VVV’s.  

 

 

Heriberthapad In Heumen gaat het om het familiepad in Heumensoord en het Heriberthapad in de Overasseltse Vennen. Dit familiepad door het natuurgebied biedt mooie vergezichten over de vennen en gaat langs de ruïne van de St. Walrickkapel en de legendarische koortsboom. Startpunt en eindpunt: Restaurant Sint Walrick – Sint Walrickweg 5 in Overasselt.

   

 

Heumensoord Ook in het bos Heumensoord is een rolstoelvriendelijk familiepad aangelegd langs de speelkuil. De route is gemarkeerd met blauwe pijltjes. De gehele route is halfverhard en geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. Toch adviseren we rolstoelgebruikers om de route met begeleiding te doen aangezien er een paar glooiende stukjes in zitten. Er is ook gehandicaptenparkeerplek is aanwezig. Startpunt en eindpunt: Parkeerplaats Beukenlaan – 6581 KV Malden

Download GPS route