Voor een unieke ‘experience’ kun je terecht bij het Buitencentrum in Overasselt. Daar is een avontuurlijke escape room: De Wapenkamer van Walrick. Deze escape room staat in het teken van Walrick en de Hoemannen-sage en ‘beamt’ je terug in de tijd dat deze omgeving onveilig werd gemaakt door roverhoofdman Walrick en zijn roversbende “Hoemannen”.

De Escape Room-story

Rond het jaar 727 werd de streek rond Overasselt herhaaldelijk onveilig gemaakt door een goed georganiseerde roversbende, “de Hoemannen”. Hiermee werden de mannen uit Heumen (‘Hoemen’) bedoeld. Zij vormden de schrik van de handelslieden, die met hun handel vanuit het zuiden richting Nijmegen moesten reizen. De sage vertelt dat deze Hoemannen onder leiding van hoofdman Walrick goed bewapend waren en dat zij opereerden vanuit een goed verscholen geheime schuilplaats in de moerassen van Overasselt. Tijdens de hinderlagen zijn er ook vele wapens en schatten buitgemaakt, die volgens de sage zijn verborgen in een heuse wapenkamer. Na de droogte van afgelopen zomer en de harde wind van dit najaar is de schuilplaats gedeeltelijk bloot komen te liggen en hebben wij de vermoedelijke ingang gevonden. Wij zoeken avontuurlijke archeologen die uitgerust met helm en hoofdlamp de schuilplaats betreden en op ontdekking gaan. Lukt het jullie de wapenkamer te ontdekken en om op tijd weer buiten te komen?

Avontuur en doelgroep

Escape Room – De Wapenkamer van Walrick is dagelijks geopend en een geweldig avontuur voor de doelgroep van 8 tot 80 jaar. Ideaal voor een verassend kinderfeest (aangepaste versie) of familiereünie, maar ook voor een personeelsuitje of teambuildingsevent (pittigere versie). Groepen van 5 tot 12 personen krijgen een korte uitleg en instructie en betreden gewapend met archeologenuitrusting (o.a. helm met hoofdlamp) dan de hoofdkamer, waarna de deur in het slot valt. Het escape-avontuur kan beginnen! Vind de wapenkamer met buitgemaakte wapens en schatten, en uiteindelijk de uitgang. De escape room heeft geen elektronica, maar bewust is gekozen voor puur mechanische voorzieningen passend bij de ’tijd van toen’. De klok gaat lopen om binnen een uur de uitgang te vinden. In groepsverband is het nu overleggen geblazen, codes kraken, luiken en valdeuren vinden, sloten openen, gangenstelsels doorvorsen en hefbomen en katrollen in werking stellen. De escape tocht duurt 1 uur met een kwartier uitloop.

Iedereen kan deelnemen, jong en oud. Mensen die wat moeilijker ter been zijn, nemen plaats op een stoel en helpen bij het oplossen van de vraagstukken. De meer fysieke moedige avonturiers doorkruipen het tientallen meterslange gangenstelsel (met obstakels!) op zoek naar geheime luiken en deuren. Iedereen kan zijn eigen persoonlijke kwaliteiten inbrengen: denkwerk, kruipwerk of ruimtelijk en technisch inzicht. Samenwerken om het doel te bereiken bevordert de teamspirit en maakt de escape room tot een onvergetelijk event dat nog lang blijft beklijven.

Veiligheid boven alles

Veiligheid staat centraal in de escape room. Zo werden de tekeningen al in een pril stadium voorgelegd aan de brandweer en zijn diverse inspecties en benodigde keuringen doorgevoerd. De escape room voldoet aan alle veiligheidseisen. Er zijn rookmelders, brandblusapparatuur en nooduitgangen om op elke moment de ruimte te kunnen verlaten indien nodig. Een instructeur volgt continue alle handelingen van de groep in een aangrenzende ruimte. Mocht het nodig zijn, dan staat de instructeur binnen twee tellen in de escape room. Het gangenstelsel is op verschillende plekken voorzien van escape-luiken, die de instructeur altijd direct kan openen vanuit de instructeursruimte.

Informatie en prijzen

Dagelijks geopend (via reservering), ook in de avonduren.

Duur: 1½ uur (maximaal 12 deelnemers)
Prijs: tot 10 deelnemers:         € 135,00 per groep
Prijs: vanaf 10 deelnemers:      € 13,50 per persoon extra
Locatie: Overasselt-Buitencentrum

Meer info: www.hetbuitencentrum.nl
T. (024) 6221629

Het Buitencentrum is een ideale locatie voor avontuurlijke groepsevents!