Gemeente Heumen en omgeving is het hele jaar door een schitterend wandel- en fietsgebied. Via het fietsroutenetwerk op basis van het knooppuntensysteem kom je op de mooiste plekjes. Een geweldige manier om de gemeente per fiets te doorkruisen.

Te voet kun je gemeente Heumen ook via het wandelknooppuntennetwerk verkennen. Prachtige routes zoals ‘Ommetje Heumen’, ‘Ommetje Bos en Kuil’ en de struinroutes ‘Ommetje Coehoorn’ en het ‘Vennenpad’.

Wandelroutes zijn te vinden op: www.kaart.routesgelderland.nl

 

Fietsroutes

Prachtige fietsroutes zijn o.a. ‘Kunstgeheimen Mook-Heumen’ (41 km), of de Maasroute (29 km). Hierbij fietst je door het stuwwallenlandschap en de riviervlakte gevormd door de Maas. Op de stuwwal is het soms flink klimmen geblazen maar dat wordt beloond met mooie vergezichten. Of fiets de Molenroute (27 km), deze route gaat via natuurreservaat de Hatertse en Overasseltse Vennen, langs het Maas- Waalkanaal en vervolgens langs de Maas naar Nederasselt en weer terug via de Hatertse- en Overasseltse Vennen. Tijdens deze tocht kom je o.a. de Maasmolen, Joannusmolen en Molen Zeldenrust tegen. Als de blauwe wimpel uithangt dan kun je de molen bezoeken.

Fietsroutes zijn te downloaden op: www.lekkerfietsen.nl