De Hoemannen

Home/De Hoemannen
De Hoemannen2021-08-12T20:40:39+01:00

Wees welkom, reiziger!

Welkom in het land van Heumen, het rijk van de Hoemannen. Eeuwen geleden waren wij hier de baas; ruige kerels met een klein hartje. We zwierven langs de wegen en woonden in de bossen. We leefden van het land. En af en toe kregen we weleens iets van een rijke gierigaard, als dank dat we hem het leven hadden gered.

Nu mag jij hier komen struinen en dwalen. Of je nu komt om te ontspannen of om een avontuur te beleven, de Hoemannen houden een oogje in het zeil en zullen je beschermen. En ben je helemaal uitgewaaid en moe geravot? Dan zullen onze dorpelingen je warm ontvangen met een stevige maaltijd of een heilzame kruidendrank. Alles komt de oogst uit de eigen streek, en van de lokale kruiden en bessen. Wil je overnachten, dan is er altijd wel een comfortabel bed vrij.

In onze streken is genoeg te beleven. Wees maar niet bang en kom op ontdekkingstocht, beleef de eenvoud van het goede leven. Sta ook even stil bij de koortsboom, met zijn takken vol mysterieuze linten. Die heeft alles met de Hoemannen te maken.

Podcast verborgen verhalen ANWB
Podcastserie Verborgen Verhalen | ANWB

Spannende geschiedenis
Overasselt – St. Walrickkapel – Spannende Geschiedenis

Wichelen.nl Krachtlijnen
Overasselt & wichelroede (wichelen.nl)

ontdek hier het verhaal

OM TE ERVAREN

“Ervaren” is het sleutelwoord in Heumen. Even het verstand op nul zetten en genieten van alles wat de mooie omgeving je te bieden heeft. Weg uit de dagelijkse drukte en terugschakelen naar een lagere versnelling, waarin je al het moois om je heen veel bewuster beleeft.

Heumen is de ideale streek voor een dagtripje, weekend of vakantie met het gezin, je partner, een groep vrienden of de sportvereniging. Dankzij de vele mogelijkheden, zowel binnen als buiten, beleven jullie hier een onvergetelijke tijd.

Nieuws

Volop Hoemannen-producten

De afgelopen maanden zijn er diverse nieuwe Hoemannen-producten geïntroduceerd. Zo bracht Plus Visser Malden twee mooie Hoemannen bieren op de markt: een blond en een triple. Er is ook een geschenkverpakking met een Hoemannenglas verkrijgbaar.

Toeristische Adviesraad Heumen

Tijdens een ondernemersavond presenteerde de Toeristische Adviesraad Heumen (bestaande uit Ronald Valenteijn (het Buitencentrum), Marijke Sijbrands (SijFa Cruises), Arie Craanen (CCMC/Topic), en René Joosten en Maarten Schoenaker van de gemeente Heumen) het idee aan recreatieve

Unieke Escape Room – Wapenkamer van Walrick

Voor een unieke ‘experience’ kun je terecht bij het Buitencentrum in Overasselt. Daar is een avontuurlijke escape room: De Wapenkamer van Walrick. Deze escape room staat in het teken van Walrick en de Hoemannen-sage en