In de gemeente Heumen zijn er drie nog functionerende molens. Een leuke molenroute die u te voet, per fiets of auto kunt doen.

Joannusmolen Heumen

De molen Joannus is een grondzeiler korenmolen aan de Vosseneindseweg in Heumen. Deze ronde stenen molen is gebouwd in 1894 en heeft een askophoogte van 12 meter. Hij deed eerst dienst als poldermolen in het Zuid-Hollandse IJsselmonde. De molen is in 1981 gerestaureerd en momenteel nog steeds in gebruik als korenmolen.

Maasmolen Nederasselt

De Nederasseltse Maasmolen net buiten de Maasdijk aan een vijver is een gesloten standerdmolen uit 1741. Veel standerdmolens zijn van hout en werden daarom ook ‘armoemolen’ genoemd. De Maasmolen verving de eerdere korenmolen uit 1300 die bij een dijkdoorbraak in 1740 werd verwoest. De Maasmolen heeft een askophoogte van 12,25 meter.

Zeldenrust-molen Overasselt

De Zeldenrust in Overasselt is een korenmolen aan de Oude Kleefsebaan in Overasselt. Deze standerdmolen werd in 1736 in Geertruidenberg gebouwd, verplaatst naar Raamsdonkveer en kwam in 1890 naar Overasselt. In 1972 werd de molen door een storm verwoest en in 1982 weer herbouwd. De Zeldenrust heeft askophoogte van 12,75 m en is daarmee de grootste in de gemeente.